Gevulde eieren met bacon en balsamico

Bijzondere gevulde eieren met een zoete en hartige mix van bacon, ui en balsamico-azijn. Is bij ons veel vraag naar en is altijd zo verdwenen! Je kunt het ook maken met zoetstof en light mayonaise, de smaak blijft net zo goed.

Ingrediënten

Opbrengst: 24 gevulde eieren

  • 12 eieren
  • 4 plakjes bacon
  • 110 gr mayonaise
  • 40 gr rode ui, fijngehakt
  • 2 theelepels suiker
  • 1/2 theelepel balsamico
  • 1/4 theelepel selderijzout
  • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 10 gr verse peterselie, gehakt

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15 min  ›  Bereiding: 30 min  ›  Klaar in:45 min 

  1. Leg de eieren enkellaags in een grote pan en vul met water tot 2 cm boven de eieren. Doe de deksel op de pan en breng het water aan de kook; haal dan direct van het vuur en laat de eieren 15 minuten in het hete water staan. Giet af en laat de eieren onder koud stromend water afkoelen. Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Haal het eigeel uit de eieren en doe deze in een kom; leg de gehalveerde eieren op een schaal.
  2. Leg de bacon in een grote diepe wok en bak ze op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten bruin, onder af en toe keren. Laat de bacon uitlekken op keukenpapier en hak ze daarna in stukjes.
  3. Pureer het eigeel met een vork. Voeg de bacon, mayonaise, ui, suiker, azijn, selderijzout en peper toe; meng dit goed door. Lepel dit mengsel in de halve eieren. Garneer met peterselie.