Gevulde eieren met zalm

Binnenkort een verjaardag of een ander feestje op de planning? En wil jij jouw gasten verwennen met een lekker hapje? Gevulde eieren zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Gasten kunnen ze eenvoudig eten zonder te knoeien. En de meeste mensen kan je wel blij maken met een gekookt ei met daarin een lekkere vulling. In deze blog vind je het recept voor gevulde eieren met zalm. Op het eerste gezicht misschien een vreemde combinatie. Maar wanneer je dit eenmaal geproefd hebt ga je het zeker nog eens maken.

Wat heb ik nodig?

Voor het maken van eieren gevuld met zalm heb je eigenlijk niet veel nodig. Hieronder vind je een opsomming met de ingrediënten die je even in huis moet halen. Dit zijn geen ingewikkelde boodschappen. Je kunt het kopen bij elke supermarkt. En veel van de ingrediënten heb je mogelijk al in huis!

  • 3 eieren
  • klein beetje biesloos
  • een citroen
  • cayennepeper (of chilipoeder)
  • 1 sjalotje
  • 1 eelepel crème fraîche
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • ongeveer 25 gram gerookte zalm

Hoe kan ik de eieren met zalm maken?

Het bereiden van dit hapje is heel eenvoudig. Hieronder beschrijven we in het kort hoe je dit het beste kunt doen. Prik eerst een gaatje in de eieren en leg ze voorzichtig in het kokende water. Haal de pan weer van het vuur zodra het water kookt. Laat de eieren nu ongeveer 12 minuten garen in het water. Hierna kan je de eieren pellen en voorzichtig het eigeel eruit halen. Nu is het de bedoeling dat je de dooiers prakt. Je kunt het geheel mengen in een grote kom samen met de zalm, sjalot, crème fraîche en mosterd. Nu kan je het geheel verder op smaak brengen met de chilipoeder of cayennepeper, wat citroensap en zout en peper naar smaak. Je hoeft nu alleen nog maar de eieren te vullen met het mengsel en te garneren met de bieslook. Klaar is kees! Houd je van vis? Bekijk dan ook een Freshly Fish, de luxe visbox met verse en gemarineerde vis inclusief lekkere recepten!