Spaanse gevulde eieren

Tapas staan bij ons regelmatig op het menu. Vooral op avonden als we lekker op bank willen hangen met een flesje wijn erbij. Als ik geen zin heb om te koken, bestaat onze tapas maaltijd uit wat worst, kaas, olijven, artisjokken en andere lekkere tapas die je kant en klaar in de supermarkt kunt kopen.
Maar vaak maak ik zelf ook wat tapas gerechtjes klaar.

Dit recept van Spaanse gevulde eieren is een nieuw recept. Heel simpel om te maken: wat eieren koken, de eierdooiers mengen met olijven, kappertjes en paprika en de eieren daarmee vullen. Simpel, maar heel erg lekker. Erg lekker ook in combinatie met een ander favoriet tapas gerechtje: gemarineerde rode paprika’s.

Recept voor 8 gevulde eieren:

4 eieren
8 zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
1 geroosterde rode paprika, uitgelekt en fijngehakt
1 eetlepel kappertjes, afgespoeld, uitgelekt en fijngehakt
Olijfolie
zout
Eventueel peterselie voor garnering

Bereiden:

  1. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken en vervolgens helemaal afkoelen.
  2. Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Schep de dooiers eruit met een theelepel, zonder het eiwit te beschadigen.
  3. Prak de eierdooiers fijn in een kom. Voeg de fijngehakte olijven, fijngehakte geroosterde rode paprika en fijngehakte kappertjes toe en meng alles goed. Klop er dan voldoende olijfolie door om een glad mengsel te maken. Breng op smaak met zout.
  4. Vul de eieren met een theelepel met de olijvenpasta. Zet de eieren tot gebruik in de koelkast. Garneer de eieren eventueel met wat peterselie.