Gevulde roze eieren

0
22
gevulde roze eieren
Aantal personen: 4

Zet de eieren een nacht in het bietensap voor een extra feestelijke kleur.

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 705 g rode bieten schijven zoetzuur (pot)
  • 50 ml rodewijnazijn
  • 4 el witte basterdsuiker
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl vadouvan (specerijenmengsel, potje 35 g)
  • 5 g platte peterselie

Bereiding

1Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en pel ze. Leg de eieren in een bakje.

 

2Pureer de bieten met het vocht, de azijn en suiker in het bakje van de staafmixer. Schenk het sap door een zeef over de eieren tot ze helemaal onderstaan. Zet afgedekt 12 uur in de koelkast.

 

3Halveer de eieren overlangs, schep de eidooiers eruit en doe in een kom. Meng de mayonaise en vadouvan door de eidooiers en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in een spuitzak.

 

4Leg de eihelften op een schaal en spuit de vulling in de holtes. Snijd de de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de eieren ermee.

 

5Je kunt de eieren 3 dagen van tevoren kleuren. Neem na max. 2 dagen uit de marinade en bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Maak ze 1 dag voor gebruik helemaal af en bewaar afgedekt in de koelkast.

 

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here