Gevulde eieren met bacon en cheddar

0
14
Gevulde-eieren-met-bacon-en-cheddar
Aantal personen: 6

 

Cheddar is een gele, bijna oranje, kaas die een kenmerkende pittige smaak heeft. De kaas wordt gemaakt van koemelk. Oorspronkelijk werd de kaas alleen gemaakt in Cheddar, een dorpje in het Verenigd Koninkrijk.

Ingrediënten

  • 12 eieren
  • 4 plakken bacon
  • 120 ml mayonaise
  • 2 el geraspte cheddar
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Bereiding

1Doe de eieren in een pan en giet er koud water bij. Breng het water aan de kook en haal de pan dan direct van het vuur. Laat met de deksel op de pan ongeveer 13 minuten staan.

2Haal dan de eieren uit het water en laat ze afkoelen onder een koude kraan of in een bak met koud water. Bak ondertussen in een koekenpan de bacon krokant.

 

3Bak het op middelhoog vuur zodat het aan alle kanten even bruin is. Laat even uitlekken op wat keukenpapier en verkruimel het dan. Houd het even apart.

 

4Pel de hardgekookte eieren, snijd de eieren voorzichtig in de lengte doormidden. Haal met de punt van een mes de eidooiers uit het eiwit.

 

5Gebruik ene staafmixer om het eigeel, de mayonaise de bacon (laat een klein beetje over ter garnering) en de kaas te pureren tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Vul de gehalveerde eieren met een spuitzak en garneer de eieren met een beetje verkruimelde bacon

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here