Gevulde eieren met knoflook

0
18
GEVULDE EIEREN MET KNOFLOOK
Aantal personen: 2

 

Lekkere gevulde eieren maken, met een mengsel van eigeel en knoflook en afgemaakt met ansjovis en wat olijfjes.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 6 teentjes knoflook
  • 25 gram boter of margarine
  • 8 ansjovis filets
  • enkele olijven
  • zout en peper
  • sla
  • peterselie

Bereiding

1Pel de zes teentjes knoflook en leg deze een paar minuutjes in kokend water
Dep de knoflookjes droog en pers ze in een knoflookpers of snijd de knoflook heel fijn Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten.

2Laat deze even schrikken onder koud water om het garings proces te stoppen
Pel de eieren en snijd ze in de lengte richting doormidden
Schep het eigeel eruit en doe dit in een schaaltje.

3Voeg toe aan het eigeel: de boter en de knoflook en prak dit tot een puree
Breng het eigeel mengsel op smaak met wat peper en zout.

 

4Vul de eiwit helften met dit mengsel en garneer de gevulde knoflookeieren met wat fijn gesneden olijf en leg op ieder half gevulde eitje een ansjovis filetje.

 

5Leg de gevulde eieren op een schaal, die bedekt is met wat sla blaadjes en garneer de eitjes met wat peterselie Serveer de gevulde knoflookeieren koud.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here