Gevulde eieren met komkommersticks

0
16
Gevulde-eieren-met-komkommersticks
Aantal personen: 2

 

Alle koolhydraatarme diëten laten je grote hoeveelheden eieren eten, dat is goed want het voorziet in eiwitten die er voor kunnen zorgen dat er zo min mogelijk spierafbraak is. Dat is allemaal leuk en aardig, maar bij mij kwamen de eieren mij de neus uit bij het ontbijt. Ik heb ook een tijdje shakes geprobeerd, maar dat ging me op den duur ook tegenstaan. Een gevuld eitje vind ik wel heel erg lekker, daarom voor jullie mijn recept.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel mayonaise
  • halve theelepel kerriepoeder
  • snufje zout
  • 3 stengels bieslook (of eventueel lente-ui), klein gesneden/geknipt
  • halve komkommer (± 200 gram)
  • sesamzaadjes

Bereiding

1De eieren koken, 8 minuutjes zodat het wit hard is en het geel bijna hard. In het asperge recept van morgen leg ik uit hoe ik ze kook.

 

2Als ze klaar zijn dan laten schrikken in koud water, vervolgens pellen.

 

3Snij ze in de lengte doormidden en lepel het geel er uit. Dat meng je met mayonaise, snuf peper en zout en het snufje kerriepoeder.

 

4Vervolgens doe je de inhoud weer terug in het halve eitje. Als je het sjiek de friemel wilt klaarmaken kan je de vulling in een spuitzakje doen zodat je een mooi toefje krijgt.

5Serveer de eitjes bestrooid met de geknipte bieslook of het dun gesneden rauwe lente-uitje, nog wat zaadjes er over en het eitje is klaar. De komkommer kan je in de lengte snijden en gewoon uit het vuistje eten of eventueel met een eetlepel mayonaise druppel ketchup dip.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here