Gevulde eieren met krab
Krabben (Brachyura) zijn een groep van kreeftachtige dieren die behoren tot de orde tienpotigen (Decapoda). De wetenschappelijke naam Brachyura betekent letterlijk korte staart en verwijst naar het onder het buikschild geklapte achterlijf, waardoor krabben in tegenstelling tot andere kreeftachtigen geen zichtbare staart hebben. Krabben worden ook wel kortstaartigen of kortstaartkreeften genoemd vanwege hun gereduceerde achterlijf. De onderzijde van een krab is eigenlijk zijn staart en dit is een belangrijk verschil met alle andere kreeftachtigen. Krabben worden verder gekenmerkt door een afgeplat lichaam dat breder is dan lang en omgeven wordt door een rugpantser, de ogen die duidelijk op steeltjes staan en het tot grijpscharen omgebouwde voorste paar poten. Andere opmerkelijke eigenschappen zijn de zijwaartse manier van voortbeweging en het vermogen zich snel in te graven.
Ingrediënten
4 gram krabvlees
1/2 bosje selderij, fijngehakt
2 eetlepels mascarpone, bij kamertemperatuur
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel zure room
1 eetlepel Dijon mosterd
1 eetlepel vers citroensap
3 eetlepels gehakte verse bieslook
Zout en versgemalen zwarte peper
6 hardgekookte eieren, gepeld, gehalveerd en dooiers verwijderen
Gevulde eieren met krab recept
In een middelgrote kom voeg het krabvlees, selderij, mascarpone kaas , mayonaise , zure room, Dijon mosterd, citroensap, en bieslook. Seizoen, op smaak met zout en peper. Schep de krab mengsel in de ei helften. Als men extra krabvlees heeft gebruik dit dan om over het krabmengel te strooien.
Serveer de gevulde eieren op een schaal
Deze gevulde eieren met krab is echt super lekker!!!