Gevulde eieren met kreeft

Voor mij hoort er op elk feestje gevulde eieren te zijn, maar mijn gevulde eieren zijn een beetje anders. Ze zijn met kreeft gevulde eieren. Het leukste is dat je deze elegante feest snack te maken is zonder een fortuin. Ik hoop dat jullie allemaal genieten van een van mijn favoriete feest hapjes.

Ingrediënten

  1. 1 hele kreeft , ongeveer 1 1/2 pond (of 2 bevroren staarten als je geen levend hele kreeft kan vinden)
  2. 12 eieren, hardgekookte
  3. 4 eetlepels mayonaise
  4. 2 theelepels witte wijnazijn
  5. 1/2 theelepel gemalen mosterd
  6. 1 theelepel fijngehakte verse bieslook Snufje zout selderij Zout en versgemalen zwarte peper
  7. 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  8. 1/2 rode ui, fijn gesneden Fijngehakte verse dille, voor de garnering

Gevulde eieren met kreeft recept

Bereiding Breng 3 tot 4 cm water aan de kook in een grote pasta pot. Voeg de kreeft, dek af en stoom tot ze volledig gaar en de schil is helder rood, 8 tot 10 minuten.

Haal het vlees uit de schelp en maak er dobbelsteentjes van ongeveer tot 1 cm . Halveer de eieren en reserveer de dooiers in een kom, prak de dooiers en voeg de mayonaise, witte wijnazijn , gemalen mosterd , bieslook, selderij zout, zout en peper naar smaak, selderij en uien .

Meng alles  door elkaar, zolang totdat de dooier mengsel romig is.Het mengsel wordt vermengd met zeer fijn gemaakt kreeftvlees. Voeg zout en peper naar smaak, en dan vul het eiwit helften met de vulling.

Garneer met een vleugje verse dille en een klein stukje van de kreeft. Bestrooi met paprikapoeder.

Verras je vrienden gevulde eieren met kreeft, om te smullen!!