Surinaamse gevulde eieren

0
15
Surinaamse-gevulde-eieren
Aantal personen: 6

 

Deze Surinaamse gevulde eieren zijn gemakkelijk te maken en zien er prachtig uit. Met piccalilly en paprika voor de garnering.

Ingrediënten

  • 12 eieren
  • 5 Augurken
  • 3 Takjes Selderij
  • 2 Eetlepels Mayonaise
  • 1 Theelepel Ketchup
  • 1 Eetlepel Piccalilly
  • 2 Theelepels Kerriepoeder of masala
  • Zout
  • Zwarte peper of fijn gehakte surinaamse peper

Bereiding

1Kook, schrik en schil de eieren. Snijd de eieren in de lengte doormidden. Haal het eigeel met een theelepeltje uit de ei.

 

2Doe het eigeel in een schaaltje. Doe hetzelfde voor alle eieren. Dep de augurken droog en snijd deze in kleine blokjes erg fijn. Hak de selderij fijn.

 

3Mix en prak eventueel met een vork het verzamelde eigeel met de mayonaise, ketchup, piccalilly, kerriepoeder tot een smeuïge vulling.

 

4Voeg de augurken en selderij toe aan het mengsel. Bewaar een takje selderij of een paar blaadjes hiervan voor de garnering van de eieren. Breng het mengsel op smaak met zwarte peper en zout naar wens.

 

5Vul de gekookte eiwitten met het mengsel. Garneer de gevulde ei met een blaadje selderij of een klein stukje dun gesneden rode paprika of met kleine cherry tomaatjes in kleine partjes gesneden.

 

6Eventueel voor de garnering: Cherry tomaatjes of rode paprika.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here